Hundkurs - Bollvallning

 • Instruktör

  Maria Ahola

 • Datum och tid

  Kursstart v.22: 4 tillfällen på måndagar 27 maj, 3 juni, 10 juni, 17 juni kl 18:30 - 19:30

 • Plats

  Zennaparken Dogpark Uppsala

 • Antal deltagare

  Antal deltagare: 8 st.

 • Pris

  1600:- för icke medlemmar och 1200 :- för medlemmar

Bollvallning Kurs

Kursens innehåll

Bollvallning är en rolig hundsport med ursprung från Tyskland (Treibball). Lär hunden att putta/valla pilatesbollar till ett mål. Detta är en väldigt bra aktivering för alla hundar i alla åldrar, det är alltså inte bara vallhundar som uppskattar den här sporten. Bollvallning är en relativt ny sport som bygger på samarbete mellan hund och förare, dessutom går det snabbt. 

Bollvallningen går ut på att ”valla”  8 stycken bollar in i ett hägn och bygger dels på att hunden kan förflytta bollarna, men även att lyssna till dirigering från föraren. Hjärngympa på hög nivå!

Instruktör

Maria Ahola

Maria har sedan 1993 arbetat med hundar i det egna företaget FURFACE dogs. Särskilt med nosarbete som spår, specialsök och patrullhund. All hennes träning är belönings- och lekbaserad med grund i etik och vetenskap. Maria är utbildad: ID-hundsutbildare, Utbildare av Spårinstruktörer, Högskoleutbildning inom pedagogik, kognition och etologi, Fear Free Groomer-certifiering, SBK-instruktör, Hundtjänstinstruktör, Balansbollsinstruktör, Hoopersinstruktör, Maria håller bl.a. kurser och pass med inriktning friskvård och nosaktivering på Dogpark Uppsala. Hon lär även ut hindrena i vårt hundgym. Till vardags håller även Maria kurser genom sitt egna företag - FURFACE dogs - på plats i Örsundsbro och Enköping.

Rulla till toppen