Historien om Dogpark

”Djur är min stora passion och framförallt våra lurviga, fyrbenta och underbara – hundar!”​
"Djur är min stora passion och framförallt våra lurviga, fyrbenta och underbara - hundar!"

– Ramona Byrö 

Hur vore livet utan våra fantastiska hundar? Jag tror det både hade varit en större ensamhet och mindre kärlek i samhället. Jag heter Ramona och har växt upp med hundar sedan jag var liten och alltid haft stor kärlek till mina djur. När vi skaffade Zenna 2013 bestämde jag mig tidigt att hon skulle få träffa massor av hundar, gamla, unga, vilda, tama, lekfulla, sura, glada, hyperaktiva och hon skulle få upptäcka världen genom att följa med oss på allt, ju fler saker hon var med på ju mer skulle hon växa som individ och hund. Så blev det och hon växte för var sak vi gjorde, DÄR, föddes en tanke och ett frö såddes i mitt huvud – hundar borde ju få ha en plats där man kan få träffa alla dessa olika individer. Dels för att lära sig hur man ska uppföra sig, få nya kompisar, få utlopp för sin energi och att få busa.

Tiden gick och Zenna följde (följer) med oss runt om i Sverige på vårt jobb. Jag noterade hur undermåligt de allra flesta hundparkerna var runt om i Sverige, nästan som om vi hundägare alltid fick den sämsta bakgården att hänga på. När jag fyllde 30 år fick jag en resa till New York och blev imponerad över hur alla hundar var välkomna till Central Park och sprang lösa fram till kl. 9.00 – det var helt magiskt och underbart att se dessa glada, långhåriga, korthåriga, stora, små, glada, trötta, livliga hundar springa fritt i parken. Glömmer aldrig ett hunddagis som kom med sina 20 hundar, knöt en orange liten scarf med små söta blommor på runt hundens mjuka hals. Sedan släpptes de fritt! Scarfen fick de för att hunddagispersonalen sedan skulle hitta samtliga hundar när det var dags att sakta gå hemåt igen. Under denna resan såddes ytterligare ett frö och jag bestämde mig för att vi människor men framförallt våra hundar är värda något betydligt bättre än vad som erbjöds idag och då började jag googla runt på nätet och hittade fantastiska parker runt om i världen. ”Detta ska vi ju ha i Sverige” sa en röst inom mig.

Nu är vi på väg att uppfylla en dröm som jag hoppas att många hundägare och hundar kommer att ha stor nytta av och givetvis ska det inte bara vara en park utan Dogpark ska vara en plats där alla ska känna sig varmt välkomna och kunna nyttja det som passar just sin hund med aktiviteter, lek, utmaningar, träning, avslappning, miljöträning och mycket mycket mer. Jag och Zenna som är grundare till Dogpark vill hälsa dig och din hund varmt välkomna!

Kontakta Dogpark

Rulla till toppen