Boka

OBS! Du måste vara månads- eller årsmedlem för att kunna boka pass, bokningsbara parken, dogscooter mm. Bli medlem här

Schema 27 sept - 24 okt

Här är Dogparks 4-veckors schema över samtliga hundpass och aktiviteter. 

OBS! Begränsat antal platser. Är passet fullsatt så står det "inga tider tillgängliga"

Med reservation för förändringar

 

Läs våra regler här

Att tänka på inför träningen:

  • Alla hundar ska vara kopplade.
  • Ta med riktigt gott godis och/eller favoritleksak. (ej pipleksak)
  • Tänk på att ha rastat din hund innan passet, så att ni båda får ut det mesta av träningen.
  • Ingen lek eller socialisering mellan hundar under träningspasset. Detta är för att både du och din hund ska känna er trygga och kunna fokusera på träningen.


Våra hundpass

Här får du mer information om varje pass

Rallylydnad banträning fortsättn. klass

En träningsträff för alla som har gått kurs i rallylydnad och har lust att träna på en färdigbyggd bana. Alla är välkomna oavsett hur mycket eller lite som ni har tränat rallylydnad.

Aktivitetshelg 

Välkommen till en fullspäckad dag där du får testa på olika pass, aktiviteter, fika, träffa samarbetspartners och mycket mer. Mer info kommer längre fram.

Hund på restaurang

Många är rädda för att ta med hunden in på caféer och restauranger. Detta pass är en perfekt miljöträning för din hund med många nya intryck och samtidigt lära sig att bara vara still en stund – medan du får en härlig fika eller en god lunch! (Obs! Var och en köper sin egen mat/fika/lunch i restaurangen som vi besöker) Plats: Vi samlas på Kampenhof busshållplats vid den stora klockan.

Cirkelträning Balans och Kontroll

Fokus i detta pass är att bygga upp balans och kroppskontroll. Det kommer att vara åtta olika stationer som går att anpassa till din hunds nivå. Stationerna är uppbyggda så att hunden kommer att få träna hela sin kropp; framdelskontroll, bakdelskontroll, balans, core.

Inkallning

Ett tillfälle för dig som vill lägga en bra grund för en fungerande inkallning. Vi kommer gå igenom olika enkla övningar som kan hjälpa dig i din träning.

Föreläsning och passivitetsträning

Under puberteten testas relationen. Unghunden prövar sig själv, prövar sin omgivning, testar gränser och söker utmaningar. Denna föreläsning är för dig som har en tonårshund och behöver lite tips och råd på hur ni tillsammans kan ta er genom denna utmanande period utan att skapa massa onödiga konflikter i relationen. Det blir även ett utmärkt tillfälle att träna på passivitetsträning - alla hundar är välkomna!

Fysträning med hund

Kom i form tillsammans med din hund. Få upp flåset på både dig och din hund. Vi värmer upp ihop, gör roliga och övningar tillsammans för att avsluta med gemensam nedvarvning och stretch.

Hundpromenad

Tanken är social utveckling och trevligt sällskap för hundar, hussar & mattar. Vi låter inte våra hundar hälsa utan att fråga först då det finns de som behöver distans. Hundägare som önskar signalera att deras hund behöver distans kan med fördel berätta detta när vi alla samlas vid start. Du som upplever att din hund är osäker eller har svårt för att uppföra sig kommer med största säkerhet bli överraskad över hur positiv flockens inverkan är på individerna.

PT pass i hundgymmet

Få en personlig genomgång på de hinder som du vill utmana din hund på i hundgymmet. Vad är viktigt att tänka på i träningen och hur ska hindret utföras. Flera hundar är här samtidigt så det blir även en social övning. Vi ger även tips och tricks! 

Hjärngympa

På passet kommer vi fokusera på mental aktivering. Vi varvar teori och praktik.

Lek- och socialiseringsträff

Vi bjuder in er medlemmar till en lekträff i den bokningsbara parken Zenna, lilla hundparken Greta och i den stora hundparken Dogpark. Det är kul både för dig och din hund, dessutom kommer din hund att vara trött och belåten i slutet av timmen. Vi lär känna varandras hundar och ser samtidigt vilka som kan tänkas fungera bra med vilka. Vi passar även på att gå igenom hur man går in i en hundpark med sin hund.

Hundyoga - Doga

Doga är yogaklasser där du får ta med din hund. Detta fenomen startade i USA, har nu kommit till London och nu tycker vi det är dags för Sverige. Tanken är att husse/matte ska göra yoga tillsammans med sin hund. Vi kommer att prova olika positioner och på slutet hitta en lugn stund för både matte/husse och hundarna efter alla trix och aktiveringar. Dogpark har yogamattor som du kan få låna. (Vill du ta med egna går det givetvis jättebra)

Impulskontroll

På passet kommer vi fokusera på impulskontroll. Vi varvar teori och praktik.

Introduktion till Dogscooter

Dragträningen är en rolig aktivitet för alla friska hundar oavsett storlek. Din hund ska vara över 12 månader. I denna introduktion kommer vi gå igenom vilken utrustning man ska ha när man tränar drag samt vad som är viktigt att tänka på vid dragträning. Det finns dragselar på Dogpark som ni får låna när ni bokar scootern. Det går även att använda egen utrustning om ni har. Under detta pass kommer jag att gå igenom hur utrustningen sitter på din hund, samt vad du ska tänka på om du vill köpa en egen utrustning.

Dogscooter fyspass

Det absolut viktigaste för alla hundar är att de får motion. Vissa hundar har större behov, andra mindre, men alla behöver någon form av motion. Dogscooter är ett utmärkt sätt att ge sin hund bra motion. På detta pass kommer vi att köra kortare sträckor med hundarna och vi erbjuder oss att köra cykeln om du inte vill / kan. Det viktigaste är att hunden ska få chansen att springa sig trött vilket förebygger både fysiskt och psykiskt. Mer om detta kommer vi att berätta om under passet.

Hundmöten

Många tycker det är jobbigt att möta andra hundar när man är ute på promenad. När hunden inte gör som husse/matte önskar i hundmötet blir man lätt stressad, generad, arg eller besviken. Vi kommer att träna på att möta varandra med stor marginal och de som vill kommer att få möta varandra på närmare håll. Syftet är att hundmötet ska bli roligt, avslappnat, lugnt och trevligt.

Balansboll

Balansträning är en bra och skonsam träning för alla hundar i alla åldrar. Den stärker hundens balans och koordination samt är riktigt bra i både friskvård och rehabiliteringssyfte. Passet innehåller både teori och praktik.Ni kommer att få lära er hur ni ska träna på balansprodukter för att stärka er hund på korrekt sätt. Till detta pass rekommenderas att ni har sele till er hund, detta finns att låna i svarta boden.

Spring med din hund

Vill du komma igång med att börja springa med din hund? Vi börjar med ett lugnt tempo och springer ca 3-4 km. Passar alla som vill springa tillsammans med andra. Jättebra träning för hunden både fysiskt och psykiskt.

Hundspråk

Ett passtillfälle för dig som vill bli bättre på att förstå hundens språk. Vi kommer gå igenom olika signaler och prata om faktorer som kan orsaka problem i kommunikation. Vi kommer filma ett hundmöte och analysera signaler tillsammans.

Information om alla pass för aktuell 4 veckors schema hittar du på vår bokningssida.

Instruktörer

Vi håller i hundpassen på Dogpark.

Mira Bacova
Utbildning:
Certifierad hundinstruktör och hundpsykolog

Mer info:
Hundar har varit en del av mitt liv sedan barndomen och med åren blev intresset för hundträning och hundbeteende så stort att jag bestämde mig för att omvandla min passion till mitt jobb. År 2016 genomförde jag en hundinstruktörsutbildning på Hundens Hus och strax därefter började jag utbilda mig till hundpsykolog på samma skola. I februari 2018 blev jag diplomerad hundpsykolog.

För mig är det allra viktigaste att bygga en stark och god relation mellan hunden och dess ägare. En relation baserad på den naturliga respekten som motiverar hunden att följa sin ägare utan att känna sig kontrollerad eller tvingad till nånting den inte vill göra. Läs gärna mer på min hemsida www.hundeffekt.se

Maria Olsson
Utbildning:
Certifierad Canineopat och Certifierad Friskvårdskonsulent Hund

Mer info:
Jag har en lång bakgrund och erfarenhet inom data/IT och ledarskap. Hundar har alltid varit en stor hobby och i slutet av 2017 bestämde jag mig för att lämna min gamla bransch för att helhjärtat koncentrera mig på att arbeta med hundar. Företaget FRT HundFys startades augusti 2018. Namnet representerar de tjänster som företaget erbjuder:

F = Friskvård
R = Rehabilitering
T = Träning

HundFys= Förkortning av Hundens fysiologi. Fysiologi är studiet av mekaniska, fysikaliska och biokemiska funktioner i levande organismer. Läs gärna mer på min hemsida www.frthundfys.se

Ramona Byrö
Utbildning:
Egna erfarenheter med olika hundar genom hela mitt liv.

Mer info:
Jag växte upp med hundar som liten och har fått sett alla olika typer av hur människor, ledare, ägare och hundcoacher tränar hundar, allt ifrån slag, skrik, bestraffning till belöning, godis, positiv inlärning och allt däremellan. Detta väckte mitt hundintresse och jag har läst massvis av hundböcker, gått hundkurser, sett på hund tv-program och lärt mig otroligt mycket och nu hittat ett sätt som fungerar väldigt bra. Min filosofi bygger på att hundar ska få motion, disciplin och kärlek, vilket skapar alla förutsättningar för att både hund och matte/husse ska få den allra bästa relationen tillsammans och få leva ett härligt bekymmersfritt liv ihop. Efter att ha hjälpt många personer privat så tycker jag det är kul att få dela med mig av min kunskap och egna erfarenheter till Dogparks medlemmar. 

Eleonor Nordwall, Mandala Soul Studio
Utbildning:
Läs nedan

Mer info:
Eleonor jobbar som yogalärare och driver Mandala Soul Studio i Lysekil. Hon har sedan liten haft ett stort intresse för hundträning och kombinerar nu sina två passioner i hundyoga. Kännetecknet i hennes yogaklasser är att det ska vara kul och utan prestation. Hon förklarar tydligt så att alla kan hänga med och deltagarna yogar alltid efter egen förmåga. Varmt välkomna på en andlig och rolig stund med din fyrbenta vän! Hemsida: Mandala Soul Studio