Frågor och svar

Här har vi samlat de vanligaste frågorna kring parken och medlemskap. Sidan uppdateras kontinuerligt!

Hur blir man medlem?
Svar:
 Man blir medlem genom att klicka på denna länken.


Vem behöver ett medlemskap och finns det möjlighet att utomsocknes gäster kan besöka? 
Svar: Bara hundarna behöver ett medlemskap. Ett medlemskap per hund eller att man köper ett dagskort. Absolut får utsocknes komma. Alla är välkomna oavsett var i Sverige man bor ;)


Räknas man som medlem om man löser ett dags- eller månadspass?
Svar: Man är medlem om man bokar månads- eller årsmedlemsskap.


Måste man bli medlem för att kunna få nyttja parken?
Svar: Nej man kan även köpa dagskort om man vill besöka parken vid ett tillfälle. Önskar man besöka parken fler gånger rekommenderar vi att man köper ett månads- eller årsmedlemskap, då det blir billigare. 


Om jag löser för ett år är det 2021 ut, eller till augusti nästa år?
Svar: Om du löser 1-årsmedlemskap så gäller det i 12 månader från att du betalar in beloppet och får din tagg.


Varför har ni begränsat antal medlemmar?
Svar: Vi vill att samtliga medlemmar ska kunna nyttja parken på det sätt som det är tänkt och därför har vi inte som mål att fylla på med massor av medlemmar utan vi kommer att vara noga med att stoppa antalet medlemskap när vi ser att parken inte klarar av att ta emot fler. Vi vill hålla en hög kvalité och inte kvantitet. Vad det exakta maxantalet kommer att vara återkommer vi med.


Jag skulle önska en stund i någon av era parker för mellanstora hundar då jag har en på 20 kg som är lite rädd för stora hundar och stora hundar kan ju väga både 40 och 50 kg, eller mer! En timme eller två, några ggr/vecka kanske?
Svar: I dagsläget har vi 4 olika parker att välja mellan, en bokningsbar som du kan vara i själv eller tillsammans med andra hundar/hundägare - det bestämmer du. Sedan har vi hundgymmet. Tredje parken är för små hundar, valpar och seniorhundar och eventuellt skulle du kunna vara i den parken om din hund är liten eller gammal eller om det är OK för samtliga som är där inne eller om parken står tom. Fjärde parken är vår allra största park där alla är välkomna. Idag har vi ingen park som är specifikt avsedd för mellanstora hundar utan de är välkomna i den stora parken.


Jag vill ha en 1-årsträff för min senaste kull och skulle kunna tänka mig att hyra parken några timmar en dag. Är det möjligt och vad är kostnaden? 
Svar: Man kan inte hyra den stora parken helt själv, men den som är månads- eller årsmedlem kan boka den bokningsbara parken Zenna via vår hemsida. OBS! Då måste alla köpa ett dagskort eller vara månads- eller årsmedlem.


Finns det någon toalett på området?
Svar: Vi har en portabel toalett/bajamaja på området. 


Om man köper ett års medlemskap, kan man lämna över det till någon annan om man skulle ångra sig senare?
Svar: Absolut, det är inga som helst problem, meddela detta till oss då vi behöver få in alla uppgifter om den nya ägaren och hunden.


Jag har glömt mitt lösenord för att kunna boka pass, hur gör jag
Svar: Du klickar på "Glömt ditt lösen" på bokningssidan, klicka här för att komma dit  Boka tid hos Dogpark Uddevalla på internet (valei.com)


Är området bemannat med personal?
Svar: Nej, vi har ingen personal på plats utan Dogpark är obemannat. Dock dyker vi upp då och då för att se över parken och greja på området.


Varför krävs ett medlemskap eller dagskort?
Svar: Dogpark jobbar för att skapa en mycket unik, interaktiv och säker miljö för dig och din hund. Avgifter kommer att täcka underhåll för parken och alla dess bekvämligheter. Vi kommer också att se över parken kontinuerligt för att den ska hålla en bra standard. Medlemskapet tillåter oss också att hålla ett korrekt register och se till att alla hundar är uppdaterade.


Behöver man boka hundgymmet eller är det bara att åka dit?
Svar: Nej man behöver inte boka hundgymmet. Det går inte att boka utan är öppet dygnet runt och alla är välkomna i mån om plats. 


Vad inkluderas i medlemskapet?
Svar: Obegränsad tillgång till parken dygnet runt under hela din medlemsperiod. För mer info, klicka på länken och scrolla längst ner.


Om jag ska gå in i en park där det redan befinner sig en annan lös hund, måste jag då fråga om tillträde innan jag släpper min hund? 
Svar: 
Alla medlemmar och de som köpt dagskort har rätt att vara i parken. Här gäller sunt förnuft och givetvis stämmer man av läget innan man släpper in sin hund. Vi kommer att ha en skylt - som man tillfälligt kan hänga upp på grinden in till parken - som berättar att man önskar lämna parken innan den andra släpper in sin hund.


Finns det någon mängdrabatt om jag äger 2 st. eller fler hundar?
Svar: Ja, vi erbjuder mängdrabatt. Den kan aldrig bli högre än 50%. Mängdrabatten gäller enbart för samma ägare/familj. Det vill säga att man inte kan uppnå mängdrabatt vid tecknade av andras hundar. Mängdrabatten gäller på hela beloppet för samtliga hundar.

1 st. hund 0% rabatt

2 st. hundar 20% rabatt

3 st. hundar 30% rabatt

4 st. hundar 40% rabatt

5 st. eller fler hundar 50% rabatt


Om jag blir medlem idag och betalar in idag - när börjar mitt medlemskap att gälla? 
Svar: Ditt medlemskap börjar att gälla från och med den dagen du betalar in medlemsavgiften. Man betalar alltid in i förskott. 


Efter att jag har blivit medlem på er hemsida, vad händer sen?
Svar:  Du får automatiskt ett bekräftelsemail med instruktioner om hur du betalar in beloppet via swish eller faktura. Så fort vi ser att du betalat in avgiften så skickar vi ut en personlig tagg och medlemskort på posten till angiven adress. Vill du komma in i parken direkt när du betalat så kan du snabba på processen genom att maila in kort på din inbetalning så får du en tillfällig kod och tillgång till parken. Års- och månadsmedlemmar betalar alltid en startavgift på 100:- Om du har köpt ett dagskort så får du en personlig kod som gäller hela dagen. 


Om jag blir månadsmedlem, kan jag välja vilken månad jag vill att medlemskapet ska börja eller hur fungerar det?
Svar: Stämmer bra, du bestämmer när medlemskapet ska börja och du bestämmer även när det ska sluta då det inte finns någon bindningstid. 


Kan jag släppa in min hund och lämna parken?
Svar: 
Nej. Varför skulle du vilja det? Det finns ju möjlighet till bl.a. lektid och social träning för din hund. Dogpark är inget hunddagis utan det är en aktivitetspark där matte/husse kommer tillsammans med sin hund. Vi har skapat en miljö som uppmuntrar dig att spendera tid med att interagera med din hund både med och utan koppel. 


Ingår hundpassen i medlemskapet och hur långt innan kommer schemat ut? Hur lång tid innan passet kommer man behöva boka sig? Ungefär vad för pass kommer det att vara? Och framförallt hur ofta? Hur mycket extra kostar det om man inte är medlem att gå på pass?
Svar: Stämmer bra, hundpassen ingår i medlemskapet. Vi lägger ut 4 veckors schema åt gången och man kan boka sig fram tom 5 minuter innan passet börjar om man vill. Dock kan det bli fullt då vi har begränsade platser per pass så vi rekommenderar att boka i god tid. Vi kommer att hålla i olika pass just för att det ska finnas något som passar alla. Just nu har vi 4 olika pass per vecka, vilket kan variera vecka för vecka. Icke medlemmar kan inte gå på passen utan detta är något som bara våra månads- och årsmedlemmar kan nyttja kostnadsfritt då det ingår i deras medlemskap.


Hur har ni koll på vilken hund man tar med sig in?

Svar: När man registerar sig som medlem så ska man skicka in ett kort på sin hund som kommer att vara kopplat till sitt medlemskap/tagg. Vi kommer att utföra kontroller i parken och stämmer då inte hundens namn, ägare och bild så blir det en straffavgift. Vi kommer även att ha övervakningskamera på området.


Vilka regler gäller i parken?
Svar: För att alla ska trivas och våra hundar ska njuta så har vi satt upp regler för hur man ska sköta sig, läs reglerna här


Om man gör ett uppehåll någon månad över sommaren kan man köpa ytterligare månader under hösten då?
Svar: Absolut, man köper månadsvis, så du säger bara STOPP nu vill inte jag gå till parken längre och då spärrar vi din tagg. Dock betalar vi inte tillbaka några pengar, så den månad du har betalat för, löper månaden ut.


Undrar om månadskorten gäller per kalendermånad eller 30 dagar från inköp?
Svar: Månadskorten gäller per kalendermånad. MEN första månaden blir 30 dgr.
Exempel: Vill du t.ex. bli medlem den 16 sept och både bokar och betalar in den dagen så blir den första medlemsperioden from 16 sept t.o.m 16 okt = 345 kr + startavgift 100 kr. Nästa faktura om du vill köpa en månad till eller väljer tillsvidare medlemskap så blir nästa faktura: 17 okt - 30 nov = 345 + 126 kr (14 dgr) = 471 kr och tredje fakturan och alla fakturor framöver blir per kalendermånad 1 dec - 31 dec = 345 kr. 
Sammanfattning: Du bestämmer helt själv när du vill starta ditt månadsmedlemskap, för det är när vi ser inbetalningen hos oss som perioden startar. 


 Jag vill vara månadsmedlem tillsvidare vad gäller om man vill avsluta framöver?
Svar: Det är bara att kontakta oss när du vill, det finns ingen bindningstid, vilket innebär att vi skickar ingen ny faktura efter att du har sagt upp medlemskapet utan månaden löper ut och sedan avslutas det.


Fattar jag rätt att era aktiviteter ingår i priset under de månader eller år som jag är medlem?
Svar: Stämmer helt riktigt! Dock kan vi arrangera lite större aktiviteter under året och kan då eventuellt behöva ta ut en liten summa av varje medlem som vill gå på just den aktiviteten.


Vilka vaccinationer krävs?
Svar: Återkommer om detta.


Hur kommer jag in i parken?
Svar: Scanna din tagg i läsaren vid entrén. Vid kontroll ska du kunna visa upp din tagg. Ser vi att det inte är din tagg eller att du inte har någon tagg alls så kommer vi att ta ut en avgift på 2000 kr.


Om en familj på 4 personer har en hund. Måste då varje familjemedlem skaffa medlemskort?
Svar: Medlemskapet gäller per hund. Skulle man vara flera hundägare på samma hund så meddelar man detta till oss när man bokar medlemskap.


Jag har tappat bort min tagg, hur gör jag nu?
Svar: Taggen är dyr så var rädd om den, men skulle olyckan vara framme så kan du kan få en ny utav oss efter att du har betalat in 100 kr.


Hur fungerar bokningen av parken?
Svar: Vi har skapat ett bokningssystem som ska vara super enkelt för dig att använda. Här bokar du den bokningsbara parken, klicka här!